Nederlanders besparen massaal op hun hypotheeklasten

30 oktober 2020
Financiële Redactie: M. van de Laan

Nederlanders stappen massaal over!

Vanwege de historisch lage rentestand sluiten Huizenbezitters massaal hun hypotheek over. De maandelijkse hypotheeklasten kunnen vaak fors omlaag. Soms wel tot honderden euro’s per maand. De verwachting is dat de rente gaat stijgen vanwege de huidige economisch en maatschappelijk onzekere tijden. Enkele partijen hebben zelfs hun rente al verhoogd.

Hypotheekcheck
Heeft u een hypotheek? U doet er dan verstandig aan om een gratis hypotheekcheck te laten doen. U weet dan direct hoeveel u mogelijk op uw maandelijkse hypotheeklasten kunt besparen. Er zijn diverse hypotheekvormen zoals aflossingsvrij of spaarhypotheek. Voor iedere vorm zijn besparingen mogelijk. Het meeste kunt u besparen indien uw hypotheek voor 2015 is afgesloten, maar vanwege de recente dalingen kan het ook gunstig zijn indien later afgesloten is.

Eenvoudig overstappen
Banken willen u graag doen geloven dat overstappen ingewikkeld en lastig is. Maar dat is het zeker niet.

Er zijn verschillende hypotheekadviseurs waar u hiervoor terecht kan. Wij hebben als proef op de som een gratis hypotheekberekening laten doen bij Huisenlagerente Een financieel adviseur bracht voor ons de mogelijkheden in kaart. Ook voor een nieuwe hypotheekaanvraag konden wij hier terecht.

Een goede ervaring die ons inzicht gaf in de mogelijkheden en hoogte van besparing. Wilt u weten of u ook kunt besparen laat u dan zeker hier vrijblijvend informeren.

Boeterente
De regels zijn ten gunste van consumenten aangepast. De boete mag sinds 14 juli 2016 met de inwerkingtreding van nieuwe Europese regelgeving (MCD) niet groter zijn dan het financiële nadeel van de geldverstrekker.

Extra kosten?
U betaalt bij een overstap oversluitkosten, maar deze zijn fiscaal aftrekbaar als de nieuwe hypotheek een lening vervangt die u destijds bent aangegaan voor de aanschaf, verbetering of het onderhoud van uw eigen woning. Leent u geld om de oversluitkosten te betalen? Dan betaalt u over dit deel van de lening geen renteaftrek.

Voordelen

  •  Lagere maandlasten
  •  Overwaarde op de woning
  •  Andere Hypotheekvorm
  •  Huis verbouwen/aanbouw
  • Bespaar tot honderden euro's per maand
  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvend en onafhankelijk advies

Wat anderen zeggen:

Flink bespaard op mijn maandlasten
Huisenlagerente heeft mij prima geholpen met het oversluiten van mijn huidige hypotheek. Dit scheelt ons flink in de maand. Een aanrader!

M. van Hoogen
Utrecht

Uitstekend geholpen
Ik ben tijdens het afsluiten van mijn eerste hypotheek naar de bekendste Nederlandse bank gegaan. Huisenlagerente heeft als onafhankelijk hypotheek adviseur mij het best mogelijke advies gegeven.

J. Baas
Weert

Huisenlagerente vergelijkt onder meer: